Suffy Dairy Group Sdn Bhd PDPA Notis Pematuhan Syarat

Selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini disebut sebagai “Akta tersebut”) yang mengawal selia pemprosesan data peribadi untuk tujuan transaksi komersial, kami memberi anda notis seperti berikut (untuk tujuan notis bertulis ini, terma “data peribadi” dan “pemprosesan” hendaklah mempunyai maksud yang ditetapkan dalam Akta):
1. Data peribadi anda yang sedang diproses oleh atau bagi pihak Suffy dan data peribadi anda telah atau boleh dikumpulkan pada masa depan, dari maklumat yang anda telah beri kepada kami dalam apa-apa borang dan mana-mana dokumen Suffy yang lain.
2. Data peribadi yang diproses oleh kami termasuk nama, nombor kad pengenalan, nombor telefon, alamat, gambar, imej, perkongsian, testimoni dan maklumat lain. Kami ingin menegaskan bahawa apa-apa kegagalan untuk menyediakan data peribadi atau penarikan balik kebenaran anda untuk memberi dan untuk kami memproses data peribadi anda pada kemudiannya boleh mengakibatkan kami tidak dapat memproses data peribadi anda untuk Tujuan-Tujuan (seperti yang dinyatakan di bawah).
3. Kami sedang memproses data peribadi anda, termasuk apa-apa maklumat tambahan yang mungkin anda berikan kemudian untuk tujuan-tujuan berikut (“Tujuan-Tujuan”):
a. untuk memberikan kepada anda bahan dan maklumat pemasaran atau promosi;
b. apa-apa tujuan lain, secara langsung atau tidak langsung yang berkaitan dengan tujuan di atas dan aktiviti-aktiviti Suffy. (selepas ini disebut secara kolektif sebagai “Tujuan-Tujuan”)
4. Maklumat peribadi anda mungkin dizahirkan kepada orang awam, syarikat induk kami, anak-anak syarikat, syarikat berkaitan dan/atau bersekutu, pemegang lesen, rakan kongsi perniagaan, pengedar dan/atau pembekal perkhidmatan (termasuk tetapi tidak terhad kepada penasihat undang-undang kami, juruaudit dan bank) untuk apa-apa Tujuan. Seterusnya, data peribadi anda mungkin akan dipindahkan ke lokasi-lokasi di luar Malaysia.
5. Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa maklumat yang anda berikan adalah tepat, lengkap dan tidak mengelirukan dan terkini. Anda boleh mengakses dan memohon untuk membetulkan data peribadi anda, mengehadkan pemprosesan data peribadi anda, atau menghubungi kami untuk apa-apa pertanyaan berkaitan dengan data peribadi anda seperti yang berikut:
PIC:Suffy Careline
No. Telefon: 05 – 525 2992
Alamat : marketing.suffy@gmail.com
Kami berhak untuk tidak mematuhi permintaan anda untuk mengakses atau untuk membuat pembetulan ke atas data peribadi anda di bawah Akta tersebut dan sekiranya kami enggan mematuhi permintaan tesebut, kami akan memaklumkan kepada anda tentang keengganan kami berserta alasan-alasan kami.
6. Apabila anda memberikan data peribadi anda atau maklumat mengenai orang lain kepada kami, anda mengesahkan bahawa mereka telah melantik anda untuk bertindak bagi pihak mereka, untuk bersetuju bagi memproses data peribadi mereka dan untuk menerima notis perlindungan data bagi pihak mereka.
7. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia ke atas Notis ini, maka versi Bahasa Inggeris akan digunakan.

Suffy Dairy Group Sdn Bhd PDPA Compliant Notice

In accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (hereinafter referred to as the “Act”), which regulates the processing of personal data in commercial transactions we give you notice as follows (for the purpose of this written notice, the terms “personal data” and “processing” shall have the meaning prescribed in the Act):
1. Your personal data is being processed by or on behalf of Suffy and your personal data was, or may be collected in the future, from the information you have provided us in any form and any other Suffy documents.
2. The personal data processed by us may include your name, national identity card number, contact number, address, photograph(s), image(s), sharing, testimony and other information. We wish to highlight that any failure to provide the personal data or subsequent withdrawal of your consent to provide and process your personal data may result in us being unable to process your personal data for any of the Purposes (as described below).
3. We are processing your personal data, including any additional information you may subsequently provide, for the following purposes:
a. to provide you with marketing or promotional materials and information;
b. other purposes, directly or indirectly relating to any of the above and Suffy’s activities. (hereinafter collectively referred to as the “Purposes”)
4. Your personal data may be disclosed to the public, our parent company, subsidiaries, related and/or associated company, licensees, business partners, distributors and/or service providers (including but not limited to our legal advisors, auditors and banks) for any of the Purposes. Further, your personal data may be transferred to locations outside Malaysia.
5. You are responsible for ensuring that the information you provide us is accurate, complete, and not misleading and that such information is kept up to date. You may access and request for correction of your personal data, to limit the processing of your personal data, or to contact us with any enquiries in respect of your personal data as follows:
PIC: Suffy Careline
Telephone No.: 05 – 525 2992
E-mail : marketing.suffy@gmail.com
We may refuse to comply with your request for access or correction to your personal data under the Act and if we refuse to comply with such request, we will inform you of our refusal and reason for our refusal.
6. When you give us personal data or information about another person, you confirm that they have appointed you to act for them, to consent to the processing of their personal data and to receive on their behalf any data protection notices.
7. In the event of any inconsistency between the English and Bahasa Malaysia versions of this notice, the English version shall prevail.